Компас магнити

на магнитен компас е най-старият инструмент за навигация и е бил основен инструмент за навигатори в морето в продължение на векове. Компасът позволява кораби да направлява избрания курс. Като се лагери на vi...

Информация за продукта

На магнитен компас е най-старият инструмент за навигация и е бил основен инструмент за навигатори в морето в продължение на векове. Компасът позволява кораби да направлява избрания курс. Като се лагери на видими обекти с компас, навигатор също е в състояние да се определи позицията на кораба на диаграма.

Как работи на магнитен компас?

На магнитен компас работи, защото земята е като гигантски магнит, заобиколен от огромна магнитно поле. Земята има две магнитни полюси, които стоят близо до северния и Южния полюси. Магнитното поле на земята причинява магнетизирани "игла" от желязо или стомана да се колебае в север юг позиция, ако той е окачен от нишка, или ако то се залепя слама или парче дърво плаващ в чаша вода.


Колко точно е на магнитен компас?

Толкова отдавна, през 15 век моряци забелязали, че иглата на магнитен компас не сочи точно към земната истински север. Колумб, например е бил наясно с това му пътувания през Атлантическия океан в 1490s. Вместо това иглата прави ъгъл с истински север, и този ъгъл варира от място на място върху повърхността на земята. Това означава, че има друг магнитен вариант за различни места на земята. Тези варианти са били разследвани на известния 17 век voyage на великия учен и астроном Едмънд Халей. Тя е била мисълта в този момент, че дължина на кораб може да бъде намерен от вариацията компас, но това се оказа невярно.


Как е бил проблема на магнитното отклонение решен?

Варианти не се притеснявайте навигатори сега поради въвеждането на жироскопичен компас. Той е изобретен през 1908. Това използва предене жироскоп, който държи Компасът сочи не към север, но на земята истински север. Бързо предене жироскоп е в основата на Компаси магнитни. След като жироскоп е настроен предене, той остава сочещ в същата посока, независимо от въже движение на кораба.

Днес кораб навсякъде по света да проверите си точната позиция с помощта на сигнал от сателит в орбита. Въпреки това всички навигатори все още са компас на борда. Трейси Едуардс, който е капитан на яхтата Maiden през 1989-90 Whitbread кръг-света яхта състезанието използва Navsat (сателитна навигация) и е установено, имаше толкова много технически проблеми, че тя често използва магнитен компас вместо това.Hot Tags: Компас магнити доставчици, производители на компаса магнити, компас магнити фабрика, едро компас магнити, купи компас магнити, компас магнит

Запитване

Може да харесаш също