Малко вероятно UW регент Международен студентски магнит

- Nov 25, 2014-

Център за Richland, Уисконсин. Пакистан седи четири души в Кейтлин toppel Додж пикап. Тя е управлявал колата. Азиз седна на предния ред седалка, така че тя може да бъде видео за целия 90 минути шофиране надолу по пътя. 14 от регент център Медисън. Импровизирана стол танц огнище като хибрид между Пакистан и Съединените щати на музика от високоговорителя.

Петте видях "Дракула несметен" в Медисън и яде в индийски ресторант, на летище Topel първия вкус на кухня. Беше малко по-пикантни за ферма момиче от Кеймбридж. Тя смесва остатъците със сирене и тортила черупки.

Какво може да звучи като културна обиколка е за тях нещо друго: колеж. Те са всички студенти в UW-Richland един мъничък две години корпус в селски район. Летище Topel, учи да преподават земеделието на Върховния schoolers, имам съвпадащи с Азис като съквартиранта си първокурсник.

"Ние не мисля за нея като тя е от Америка и аз съм от Пакистан", каза Азис. "Ние сме просто добри приятели."

Летище Topel завършен кулинарни обмен чрез варене на пакистанците пица гевреци и канела ролки.

В продължение на десетилетия училището е посрещал голям международен контингент от по целия свят-най-малко в сравнение със своите връстници. Те се смесват с американски студенти, които са предимно от околните селски общности.

Тази година училището удари Връх международни записване, с 52 чуждестранни студенти от 20 страни на пет континента.

Общо записване е 560. Национално ниво броят на чуждестранните студенти отиде още 8 процента миналата учебна година спрямо предходната година. От 2000 г. чуждестранните записване на САЩ кампуса е скочил 72 процента, според националните отвори врати доклад, публикуван миналата седмица.

В Richland колежа е толкова малка, че говорителката Дороти Томпсън може да даде една обиколка на всяка сграда, която трае 28 минути.

"Аз съм го направи хиляда пъти," каза тя.

Томпсън започна в Richland през 1985 и е видял международна програма растат и се променят. Началото на деня каза тя, Дийн прави връзки, които са довели до наплив на Централна Америка студенти. Училището видях подобен бум на студентите от Източна Европа след падането на Съветския съюз. Тя продължава да достигне повече страни като училище длъжностни лица установени отношения в различни части на света и свързаната студенти с наличните стипендии. В допълнение за разлика от много училища, две години, тя има по корпус жилища.

Днес Китай изпраща повечето студенти, с 15. Южна Корея е следващата с 11. Той е помогнал, че Общността е прегърнала новопристигналите.

"Това може да бъде малко островен тук," казва Томпсън, който е около половината път до целта си за посещение във всяка страна на земята, с много спирки да видите бивши студенти. "Това е вид на един дъх на свеж въздух да имат нови идеи и нови хора."

UW колежа служители вижте Richland като модел за нарастващата международна записване като местните хора записване спадове. 13 две години захранващото училища имаха само 40 международни студенти през 2010 година. Тази есен записване удари 144, водена от UW-Richland. Те биха искали да бъдат до 500 в няколко години, заяви международно образование директор Тим Urbonya.

"Като тези глобални връзки и разнообразието в нашите малки общности е от съществено значение," каза той. "И то генерира много по-необходими нерезидент обучение приходи за нашите университети."

Къде е метрото?
Независимо от страната или произлизат от континента, всички студенти са склонни да задам същия въпрос, когато те пристигнат: къде да хванем обществен транспорт?

"Има определено няма обществения транспорт, или дори таксита," Мик Cosgrove им казва с усмивка.

"Ако не искате да се вози боклукчийски камион в града," каза жена му, Робин.

От 1995 г. те приветствам 31 ученици от по целия свят в тяхната ферма шест мили извън Richland център. Първо, Аки Kusayama се присъединява към тях от Токио. Сега почти 20 години по-късно, по-малкия брат на Аки нори е отседнал с тях Докато посещават UW-Richland. Баща им е установила стипендии за чуждестранни студенти в колежа.

"Това е довежда света до нашата къща," каза Мик Cosgrove, финансов плановик с местния клон Ameriprise.

Само един студент, от Азербайджан, не трая. Студентът не е бил впечатлен от размера на неговата спалня и ляво след ден. Три дни по-късно ученикът връща у дома, те казаха.

Други са били по-милостив. Студент от Казахстан даде Cosgrove традиционна шапка и Кама, пускането шапка на главата му като жест на уважение. Бивш швейцарски студент сега притежава хижа и моли ги да посетят. Грузински обхваща еквивалента на тази страна на Белия дом като журналист. Гана сега е адвокат.

Там са по-забавни моменти. Швейцарската студент пролята мастило на спалнята килим, работи върху един Арт проект. Без да иска, той изрязани на оцветени килим кръпка, заменяйки я с един с еднакъв размер, той издълбани от под леглото. Грузинската наречен 911 когато семейството приятел, който изглежда като дървосекач отби да заеме усилвател. Тя приема му да бъде крадец.

Те сме гледали с някои изумление като Общността предприе нов пристигане, образуващи сплотена група от доброволци и приемни семейства, а новопристигналите са прегърна малкия си град.

"Те научат, че не сме лоши момчета, и други съученици не са лошите," каза Робин Cosgrove. "Това е нашата цел: как можем да променим света от нашия собствен дом? И те сте съществуващ вън и промяната на света по свой начин."

Малък град подхожда гости на големия град
Много от новопристигналите идват от националните си столици и при вида им нов копае отговори с думи като тези, използвани от Ahsas Малик Bermudez: "зелено, ферми, не градски."

Bermudez израства както в Панама и Индия, живеещи най-скоро в Ню Делхи. Той е се надява да получи в UW-Madison да учи инженерна химия но просто пропусна рязани. Той избра UW-Richland, отчасти, защото, както всички UW колежи, предлага гарантирани трансфери към 13 четири години университетите в UW система.

Мустафа Храм, 18, са имали груб първата седмица на колежа тази есен. Той е от Абиджан, столица на родния си Кот д ' Ивоар, с население от 1.9 милиона. Richland е мистериозно тихо и чуждестранни, каза той.

Но като минали седмици той направи нови приятели от чужбина и тук. Той има достатъчно време да практикуваме английски език. Той беше вкусно, че класовете са малки.

"Ако не сте роден оратор, трябва да отидете на малък колеж," каза той. "Преподаватели знаят всички студенти. Всяко време имате объркване, можете просто да отидете и попитайте ги."

Шкурка Wontor, директор на международни програми, изпраща всички студенти ръкописни Приветствие от нея плюс други бележки от настоящите международни студенти когато те декларират, те идват. Тя подрежда някой да чакат на летището за всяко пристигане. Ориентация на две седмици сесия получава ги започна спокойно, каза тя.

Wontor е от центъра за Richland и учи в колеж. Тя е планирала да стане ветеринарен лекар но бързо промени курса заради приятелства тя развива със съученици от Корея, Белгия и Гана.

Тя се премести към UW-Madison с много от съучениците си международни, завършва през 2010 г. със специалност английски и сертификация в преподаване на английски като втори език. Тя пое програмата в Алма матер през 2011 г., когато имаше 25 международни студенти.

"Той е нараснал експоненциално, тъй като," каза тя. Source:lacrossetribune.com