Китай и японски съд в американската отопляем патент враждебност

- Oct 28, 2014-

От гледна точка на китайски е на Япония номер едно конкурент / възпрепятстват текущата печалба точка своя дял от глобалната редки земята индустрия, редки електромагнитни свойства на производството и продажбата на двете компоненти и оборудване на потребителя, причинил безброй земята.

Икономическата система на Китайската народна република е описана на английски език с превод на обща китайски употреба от фразата "Капитализъм с китайски характеристики," Целта на кои (капитализъм) е да подкрепи "Социализъм с китайски характеристики," чиято цел е да в крайна сметка създаде самоподдържаща икономика за комунистически Китай. 100 милиона членове на китайската комунистическа партия избира от им членство в ЦК, от когото са избрани "Топ" ("Отгоре" е любима дума в английски превод на китайски план за крайната притежател на орган древните римляни нарича този орган "Империята") лидери с 10 годишен мандат, които седят на "Държавния съвет," euphoniously описва като "На Китай кабинет" от Западните натиснете. Теоретично Китай е "регулира" от този съвет, но "председател" и "председател на Военния комитет" обикновено се Информирай. Днес и двете от тези позиции се държат от един човек, Xi Jinping, който току-що публикува книга, наречена (в Официален превод) "В управлението на Китай."

В тази книга той подчертава, че най-важната работа за китайски лидер е да се осигури растежа на китайски богатство и власт да застрахова стабилност (т.е., продължаването на власт на комунистическата партия) и спокойствие (т.е., доволни пролетариат). Лостовете на властта да засегне и двата гола са здраво в ръцете си.

Абонирайте се тук да получават безплатни дневни InvestorIntel актуализации
Регистрирайте се
Си Дзинпин изглежда са решили, че продължаващата спад в растежа на Китай БВП на от година на година от своите възвишени двуцифрен ниво до сегашното си ниво на 7,5 % може да бъде поддържан дори на това ниво без голяма промяна в своя фокус. До сега и за последните 25 години тъй като Дън Xioping го постави върху сегашната си курс, китайската икономика, движена от износители своите предимства на разходите за труд. Огромната сума от парите, спечелени от Китайската икономика чрез тази стратегия е отишло да се изгради само едно поколение инфраструктура на материал и интелектуалното богатство, че никой друг народ в историята е постигнала в такъв кратък период от време.

На качеството на живот на средния китайски човек се е подобрило толкова драстично през последните 25 години, че Китай просто сега надмина САЩ в МВФ горскостопанска паритет на покупателната способност (ППС). ПЧП е мярка на качеството и количеството на стоки и услуги, гражданин на една държава да си купите със среден годишен доход. Съединените щати е довела в тази категория от края на деветнадесети век.

В света минната индустрия е била, по мое мнение-най-пряко засегнати от растеж на Китай в последното поколение. Днес 60 % от всички нови метали, произведени в света преминава в Китай. Най-впечатляващ резултат от тази китайско-централен промяна в търсенето на метали е на простия факт, че днес-през 2014 г. Китай произвежда половината от световните стомана и директно изнася като сурова стомана само 10 % от тази цифра. Подробна и тактичен дискусии на влиянието на темповете на растеж на китайската икономика при световните желязо миньори пермеат отразяване в пресата в ресурс фокусирани износ икономики като тези на Канада, Австралия, Бразилия и Индия. Китай повече от половината от неговите нужди за желязна руда вноса от тези страни, защото техните депозити са по-големи и по-висока степен и по-добро минералогия от повечето от тези на Китай, което изисква по-малко енергия за класика в стомана.

Тя е еднаква за повечето други неблагородни метали като алуминий, хром, манган и алуминий.

Обаче, повърхностни и неинформиран отчитане обърква инвеститорите в мисленето, че Китай през цялото време е планирал да монополизира производството на ключови технологични метали редкоземни, волфрам, молибден и антимон да улесни китайски военна и икономическа сила. В действителност Китай прие като неговото икономическо планиране е разработила, най-ефикасният техниката за максимизиране на своите вътрешни ресурси на материали, труд и производствения капацитет както на огромната позиция в резервна валута, щатски долар, който го е придобил. Тази техника е монополизиране на производството на стоки, за които има или е разработила монопол на суровини от изключително значение по-специално на технологични метали. Целта на този монополизиране е да създаде и поддържа самодостатъчна китайски вътрешната икономика.

Китай е сега преструктуриране на своята икономика от зависимостта си от общите спестявания, развитието на инфраструктурата, урбанизацията и износа за водено от вътрешното потребление и индивидуална кредитна експанзия.

Политиката на китайското правителство е до сега яростно защитени работни места. Сега се движи да застрахова че защита чрез защита на индустрии. Тази защита означава на първо място на преструктурирането на предимно частни индустрии от хаос на капитализъм каубой (неограничен и нерегулиран) със си безмилостен застрояване на капацитет и ояден неефективност и след това, сега, на масирана държавна собственост производствени предприятия с техните ширещата се корупция. Новата парадигма е постно и средната ефективна предприятия, които защита работни места, както и китайски критични природни ресурси и признават, че вътрешните опазването се обслужва от консумират същите тези ресурси в баланс с рециклирането и отвъдморски извор.

Перспектива е ключът към обективност. Звук-хапки, нито дума-хапки сам някога може да осигури необходимата ширина на перспектива.  Всички "знаем", например, че докато Molycorp и Lynas (?) отидох в производство през последните две години, 2012-14, е Китай (от края на 90те), която произвежда 95-97 % от всички на редкоземни, използвана от глобалната индустрия в двадесет и първи век. Напълно очаквам да видите фондовия пазар стимулатори скоро ни казва, че делът на Китай на правните и официален производството на редкоземни календар 2014 ще намалеят до 85 % от общата сума на света поради рампата нагоре на Molycorp и, може би, на Lynas. Това връщане в китайското производство, ако се използва за насърчаване на "успеха" на не китайски производители, ще бъдат подвеждащи, целенасочено или незнание.  В същото време друга "причина и следствие" история, вземане на кръга е тази на Китай "пляскане надолу" на незаконния добив (и рафиниране!) е била причината за понижаване в цялостната "съобщава" Редки Земята производство.

Китай е всъщност намалява "позволени" производството (квоти) за редки пръст до малко над 100 000 метрични тона за календар 2014. През последните години официален, правни, съобщи производство е била по-висока от 130 000 МТ. Но днес за редица причини, главният от които са намалява търсенето и цялостна общо редки земята индустрия преструктуриране (чете: "съкращаване"), Китай е намаляване производството си на редкоземните. Това намаление не е симетрично от което искам да кажа, че не е същото намаление пропорционално за всички от редкоземни. Светлина редкоземни церий и лантан, които представляват средно 80-85 % от всички големи редки земята депозити са не само в излишък, но са може би само се произвеждат днес в Китай, така че неодимовите и празеодимов критични за производството на най-честите редки земни постоянни магнити, типа на NdFeB, винаги копродукция с тях, могат да продължат да бъдат произведени в количества, които изисква от пазара на REPM.

Перспектива, от която се оценява тази промяна в структурните търсенето на редкоземни е, че на геополитически аспекти на глобалната редки земята постоянен магнит индустрия, която сметки за поне 50 % от приходите, получени от редкоземни разрешени продукти. Северна Америка изглежда да има изкривена оглед на този най-важен сегмент от глобален редки земята индустрия.

Тъй като 2007 г., аз съм гледам отблизо като Molycorp, по мое мнение, кръпка заедно, привидно на случаен принцип и, във всеки случай, непоследователно, опит да се създаде и утвърди като вертикално интегрираните общо редки земята постоянен магнит, REPM, снабдяване верига компания, която ще навлязат на пазара най-изгодно като производител на REPM. Този бизнес модел, не са видими в началото на Възраждането на Molycorp през 2007 г. е роден, аз вярвам, от вид на отчаянието да се справи а се "ток," и се "съответните", които отчаяние идва от ранно реализиране че просто предоставяне на индивидуални разделени и зададен от клиента смесени "оксиди" не е жизнеспособен бизнес модел/план. Molycorp на бизнес модел непоследователност сега изглежда да бъде изготвянето към своя край, като му мина кърви парични средства и водят до намаляване на стойността на неговото изцяло притежавано дъщерно дружество, Magnequench, приемник в интерес на последния от частично интегриран Северна Америка произхожда нео материали технологии, бивш член на Торонто, Онтарио, Канада и сега известен като Molycorp Китай Редки Земята Постоянен магнит производителите.

Само в Китай до Molycorp на придобиване на нео материали, са били там някога истински интегрирана обща редки земята доставка верига компании, които произвеждат REPMs и били закотвени на мините. Но китайските дружества се е увеличил (logically(?)) десетилетия на брутална конкуренция започва с голям успех (определени като печеливши) предприятия в минното дело, като например град Baotou, или в REPMs като GQD и интегриране на веригата (град Baotou) или нагоре (GQD) с внимателен анализ на целевите придобиване на умения, пазари и управление преди вземане на придобивания. Китайски интегрирани предприятия са всичко друго, но случайни и непоследователна. Те са обаче overoptimistic. Днес независими (т.е. не е част от вертикално интегрирани предприятия) китайски REPM производство има огромни свръхкапацитет, но трябва да се отбележи, че производителите на независими китайски REPM все още произвеждат по-голямата част от китайски прави REPMs.

Аз съм дошъл да разберем, че всички последващи пухтене през последните седем години от младши редки земята миньори за всяка от тях създаването на веригата за доставки на обща редки земята, закотвени на курса на техните неразвити депозити, беше направено в блажено невежество на истински разполагане тогава и текущото състояние сега за подробностите на технологии и пазари на такива добре развитите индустрии като глобален редки земята постоянен магнит производствена промишленост. Идеята, като бизнес модел за Северна Америка Джуниър редки земята предприятие, от такива вертикално интегрирани общото снабдяване верига от не китайски редки земята Минно предприятие е първата обявена от голяма Западна група минерали, аз вярвам, 2008-10. Концепцията е наречена "Мина към магнит" от GWMG. През 2010 г. скоро след аборт опит от Molycorp да купуват GWMG, Molycorp на първоначалния изпълнителен директор, Марк Смит, обяви, че Molycorp на бизнес модел е да се създаде "мина на пазар" вертикално интегрирани общо редки земята доставка верига компания се описва като един, които ще се произвеждат редки земни постоянни магнити като фокус. Тази цел е подсилена от незабавни съобщения за "връзки" с Hitachi, тогава както и сега в света най-големият производител на REPM.

По-голямата част от 250 или така редки земята Хуниорс след това време прие стратегия на "мина до пазара", въпреки че беше, в момент, когато нито един от тях дори знаеше какво редки земята раздялата е или какво е довело до. Те вярвали, че "пазар" е всъщност един за смесени концентрати от техен планираната хидрометалургични операции. Те, юноши ще ги произвеждат и (друга) "те" ще ги купуват. Нито един от тях, които по това време, или докато всъщност съвсем наскоро, че аз знаех, някога каза, тяхната цел е да произвежда редки земни постоянни магнити с изключение на GWMG, както и от реалната практика, Molycorp. Аз винаги имам по този бизнес модел като "Поле на мечтите" модел.

Аз просто наскоро (на младоженци, 1 октомври 2014 г.) говори и модерирана група в CWIEME на намотка ликвидация Експо, в Чикаго. Това е събиране на световните компании, които правят оборудването да произвежда, както и компонентите (включително REPMs) себе си, електродвигатели и генератори. Тази международна група е сега повече от всякога загрижена за сигурността на техните доставки на редки земни постоянни магнити и дори китайските членове на тази асоциация са загрижени за сигурността на доставките на метали Редки Земята магнит, неодим, празеодимов, Самарий, тербий и dysprosium и сплавите от тях от които са направени всички REPMs

Китай Редки Земята Постоянен магнит индустрия, която представлява 80 % или повече от световните годишното производство на редки земни постоянни магнити за производство е в екзистенциална криза. Има няколко причини за това, включително:

Икономиката на Китай,
Свръхкапацитет,
Реорганизация на база тяхната доставка, and
Суровина несигурност
В реалния свят на промишлени търсене, не този, описани в дял младши добив, насърчаване на финансовата преса, на японски Global1000 дружеството, Hitachi, доминира REPM индустрия технологично. В действителност общият размер на всички японски REPM производителите или техните дъщерни дружества, JVs и лицензополучатели (извън и в Китай) направи почти половината от света на REPMs (въпреки че трябва да се отбележи тук отново, че 80 % от действителното производство на REPMs е в Китай). Hitachi учените първо развити търговски форми на REPMs и ги пуснат в масово производство. Тези събития се случи през период, започващ в края на 1970 и позволено миниатюризация на електрически и електронни устройства и позволява най-големият и най-тежката компоненти, като електрически двигатели, говорител магнити и дисплеи, да бъде заменен от много по-малки и по-леки компоненти, базирани на електромагнитни свойства на редкоземни. Потребителските продукти ние приемаме за даденост днес като относително евтин и малки достатъчно да бъде не натрапчив съществуват учтивост на магнитни и електронни свойства на само няколко от редкоземни главно неодимов, празеодимов, Самарий, europium, тербий и dysprosium. Ако някакви редки пръст са критични през 2014 г. и в близко бъдеще е тези шест.

Използване на патентната стратегия да заобиколиш Западните анти-trust/anti-monopoly закони, за коя стратегия някои американски компании са известни, Hitachi метали изградена Патентното Портфолио от самото начало и продължава да файл патенти върху състава на и производствените процеси за REPMs до момента. Днес тя притежава няколко стотин активни патенти, въпреки че много от ключовите оригиналните са с изтекъл срок или са в техните последните месеци на покритие. Hitachi продължава да подаде нови патенти, частично, според мен, с надеждата, че може да обърка издаването на изтичане на ключови такива. Тази точна стратегия трябва да се отбележи, е позволила на Америка Corning стъкло да доминират на производството и продажбата на синтетични cordierite "пчелна пита" субстрати за автомобилни отработени емисии каталитични конвертори за повече от 35 години. В случай на Corning, обаче компанията е била издадена повече от 5000 патенти за композиции и методите за производството им. Hitachi има "само" 600 за NdFeB REPM.

На Hitachi стратегия е работил добре до неотдавна, така че въпреки че китайската REPM индустрия е сумарно по-голям от този на Япония само доставчиците на масово произвеждани REPMs, които са в състояние да предоставят на Global1000 доставка вериги са били предимно на Япония Hitachi и относително малко притежатели на "Hitachi лицензи" главно в Китай.  Това е така, защото въпреки че тя е била на Hitachi тактика да отида след, агресивно, за нарушение на патент, тези, които смята са нарушили техните патентована композиции или производствени технологии, това е бил на практика извършва само ако те, предполагаемите нарушители, са насочени към голям обем, Global1000, крайното клиенти. Тази тактика е работил да запазите най-доходоносните високообемни договори в ръцете на Hitachi и неговите лицензополучатели.

Докато съвсем наскоро японски REPM производителите, различни от Hitachi, са склонни да изнесат производството и противопоставя аутсорсинг на производството на патентовани и собственически REPMs в Китай в частност, поради своята загриженост не създаването конкуренти и по-специално тяхното убеждение, че собственически знания (т.е., "know-how") не може да бъде ефективно защитаващ в китайски toll производство обстановка. Но редки земята суровина преса, което влезе висока предавка в 11-план за пет година, 2011-2015, принудени дори Hitachi да премести някои от собственото си производство в Китай, за да се уверите, че приоритетен достъп до суровини, дава на китайски производители, собственост не става основен недостатък. На Hitachi страх е, че даден избор между съществуващ затварям голо възвишение или "ре-инженеринг" им REPM спецификации, за да позволи "нелицензирани" китайски REPMs дори японски коли и уред производители в Китай би самите повторно инженер, много по-малко чужди и китайски производители произвеждат предимно за пазарите на износ.

Досега американските автомобилни производители са отказали да ре-инженер REPMs само за да получите по-ниски цени от страх да не възприема китайски липсата на доверие в инженерство за техните характеристики и китайски липсата на опит в току-що в работно време снабдяване верига поддръжка в пазар на Северна Америка.

Съюз на 7 китайски REPM производители с общ капацитет от повече от 3 пъти общото търсене на Северна Америка OEM автомобилната индустрия е решен да прекъсне монопол за патент на Hitachi с високообемни клиенти.

НАТО е създадена специално за "прекъсване" монопол на Hitachi от като техните патенти отменени или свива в техния обхват.

На производителя на китайски REPM НАТО не е пазарна група; Тя е специално създадена за да разчисти пътя за китайски собственост и се управлява REPM производителите да създаде маркетингови операции извън Китай, главно в САЩ и Европа и не отива след високообемни REPM клиенти с техните собствени патентовани и патентовани REPM технология. Ако и когато тази цел се постига- и това става по пътя на китайски делото в САЩ Патентното съд тогава членовете на Алианса план да незабавно създаден операции на американския пазар за търговия и след това, ако и само ако, вътрешните доставки на техните критични редкоземни метали, особено на тежки редкоземни dysprosium и тербий са достъпни извън Китай , за изграждане на производствените мощности в САЩ, използвайки местни американски суровини.

Тази програма се прилага към Европа, още по-голям пазар за REPMs, отколкото САЩ, също.

Забележка добре че такова производство извън Китай, с използване на не китайски материали няма да пречат, тя всъщност ще ускори, китайски акцент върху използването на техните местни суровини все по-често за производството за местно потребление.

Такива отвъдморски експанзия ще намали натиска върху overcapacities на китайски вътрешния пазар за производство на REPM и ще създаде поток от капитали (в печалби) в Китай по време, когато такива потоци от износа да бъде намалено.

Разбира се този бизнес модел от китайски REPM производители не оказват въздействие несъществуващи ни REPM производствената индустрия. Е все пак на пряка заплаха за японски REPM преработващата промишленост, която е доминиращ играч в САЩ днес. Същото се отнася и за Европа, въпреки че Европа има справедлив размер REPM преработващата промишленост, но влиянието на "Hitachi патенти" е много по-малко в Европа днес като основните такива са вече или са скоро да изтече.

Америка 's, Европа на и на Австралия тежки редки земята тематични "юноши" готовност да се възползват от победа от промишлеността за производство на китайски REPM в си конкурс с японски, защото е много по-вероятно, че индустрията на зрели китайски REPM ще влязат в САЩ пазар на цена точки, с които местни производители зависими тъй като те са на китайски суровини "експортни цени" не може да се конкурират.

Китайски инвеститори, които са добре запознати с промените в тяхното правителство отношение в тази област са вече открито инвестира в юноши със значителни тежки редкоземни като Австралия на Северна минерали Limited (ASX: NTU) и Гренландия минерали. Северна Америка и Европейските инвеститори и дори големи Global1000 крайните потребители изповядват да бъдат добре запознати с проблемите на редки земята доставка все още те не са склонни да се акцентира на решение на проблема чрез развитие на мината. Китайски инвеститори нямат такъв проблем, защото те имат национален пазар, готов да приеме всички сегменти и HREEs, и аз подозирам, неодимов и празеодимов, които могат да бъдат произведени извън Китай в печеливши смеси на елементи.

Китай вече има голяма обща верига за редки земята разрешени устройства като магнити, фосфат, сплави и лазери. Но Китай се виждат растежа на търсенето на експортните пазари, костилка срещу растежа на търсенето на вътрешните си пазари. И в двата случая недостиг на сегменти и HREEs и дори на неодим и празеодимов или вече станаха явни или са задаващата.

Никой никъде няма за изграждане на капацитет да направи редкоземни метали и сплави и REPMs, докато и освен ако доставката на неодим, празеодимов, тербий и dysprosium е осигурена и обезпечени разумен обозримо бъдеще.

Non-китайски инвеститори, които чакаме и гледаме ще отпадне от бъдещите печалби от ръста на промишлеността за утилизация на редки земята.

Австралия Северна минерали и Гренландия/Дания Гренландия минерали са вече в ход защото националните правителства приветстваха китайски инвеститори. Но и двете от тях трябва да преодолее препятствия на инфраструктурата и обработва реактив доставки (още повече, че в случая на Гренландия минерали от Северна минерали).

Много по-лесно HREE тематични проекти за развитие като:

Тасман метали ЕООД (TSXV: TSM | NYSE MKT: TAS),
Редки Металс Ucore (TSXV: UCU | OTCQX: UURAF)
Редки елемент ресурси ООД (TSX: ВЕИ | NYSE MKT: REE), and
Тексас редки земни ресурси АД (OTCQX: TRER)
Се нуждаят от инвестиции да развиват своите депозити в мините.

Инвеститорите трябва да бъдат наясно с факта, че подривни технологии, въз основа на дълго разбрани и дълго се практикува химически директори са близо до комерсиализацията в Северна Америка. Тези новозаявените технологии ще рязко намаляване на разходите, както за увеличаване на ефективността на хидрометалургичен извличане на желаните стойности от рудни тела и на отделяне и пречистване на отделните елементи в тясно свързани смеси, като тези на редкоземни или на метали от групата на платина.

Аз знам, че северноамерикански и европейски технологии, се съюзява със Северна американски, европейски и австралийски капитал може да превърне Америка и Европа в производителите на редки земни легиращи елементи и редки Земята магнит сплави за съперник на Китай в общия обем до 2020 г.

Всъщност мисля, че това е точно какво ще се случи, но това е до институционалните инвеститори от Северна Америка и Европа дали този нов том на материали потоци към Азия привеждане суровини и печалба на китайски инвеститори или възраждане на високотехнологични редки земята въз основа производство в Северна Америка и Европа на готовата продукция се запалва.

Китай се определя, че в крайна сметка северноамерикански и европейски високи технологии, който не е произведен в Китай не трябва да предлагат конкурентни на вътрешния китайски пазар. Те могат да направят сигурни в това сега само чрез закупуване на контрола на редки земни Хуниорс, упоменати по-горе. Те вече са започнали с Гренландия минерали и имат силна позиция в Северна минерали.

Но ние имаме кратък въздъхне с облекчение; Китай първата цел за елиминиране от глобалния пазар за производство на високотехнологични устройства, разрешени от електромагнитни свойства на редкоземни е Япония.

Китай само тази седмица откри нов азиатски международно развитие банка за насърчаване на инвестициите в инфраструктурата с първоначална капитализация 100 милиарда долара. Китай обеща 50 % от първата столица на банката. Япония, нито Южна Корея са се присъединили в това усилие.

Следвайте събития като тези, преди да изпълните стадото далеч от или към аромат на момента.

Устройства разрешени от електромагнитни свойства и легиращи свойствата на редкоземни направи нашия живот и нашата безопасност защитена. Не позволявайте на нито един от тези талон от нашия контрол. Source:investorintel.com