Граждански права групи от файлове на Федералната жалби Re AMHS футболен треньор

Чарлстън, SC (анти) - организация на гражданското права, мрежата на националните действия, обяви в четвъртък, че те са поискали да разследва стрелба и повторно наемане на работа академични магнит гимназия по футбол треньор bud Уолпоул, и те наричат липсата на разнообразие в училище.
Групата се прави нагоре на Чарлстън клон на NAACP се присъединява към управляващата Алианса, фракция, Калхун улица в Чарлстън Каунти училище област щаб преди налягането на 10 точка.
Представители на националната мрежа за действие обяви, те са подали Федерална жалба щатски Министерството на правосъдието и се питат в офиса на граждански права да разследва липсата на разнообразие в академични магнит, както и обработката на Уолпоул на изпичане, както и последващо повторно наемане на работа.

Групата се казва, те подкрепят чарлстон Каунти надзирател Нанси Макгинли, който първоначално призова за Уолпоул да бъде уволнен след разследване на твърденията за "неподходящо пост игра тържества" от отбор на Академик магнит училище.

Макгинли каза тържества участващи upperclassmen съкрушителен диня на земята, докато отбора скандираха "животинска или маймуна подобни" звуци. Макгинли възстановени Уолпоул три дни по-късно, позовавайки се на "потенциална стойност, която той ще добави към нашите ученици и в Общността, като се има предвид този опит."

Според NAACP "поразително бели родителите на Студентски отбор по футбол на поцинкована значителна подкрепа около повторно instating треньор Уолпоул и поискаха изстрелването на началник д-р Нанси Макгинли."

NAACP служители каза стрелба Макгинли ще изпрати погрешен съобщение и вместо това обвинява училищното настоятелство за обработка на ситуацията, взискателни те освобождават записи от тяхното разследване в провеждането на академични магнит гимназия футболен отбор, треньори и персонала.

Те продължили да обвинявам чарлстон Каунти училище съвет не поддържа различието в техните училища.

Според съобщение от националната мрежа на действие, на 644 студентите в академична магнит гимназия, само 15, или 2,3 % са афро-американец. В училище по изкуствата, който споделя своя колежа с академични магнит, само 9 % от студентите са афро-американец.  Междувременно чарлстон Каунти училище област има приблизително 48000 студенти, от които 40 % са афро-американец.

"Училищното настоятелство е насочена против всяка съществена мярка това и миналото superintendents да сложи край на дискриминацията срещу афро-американците и други студенти от цвят и подобри значително разнообразие," членки освобождаването.

Copyright 2014 световно първенство, Решавачът. Всички права запазени. Source:live5news.com