Предложените нови арабски магнит училище

- Nov 14, 2014-

Хюстън (Фокс 26) - тази площадка, сгради и класни стаи, е не се използва от май 2004 година.
Но скоро, то ще стане нова група от училище деца.
Арабия африканска американски студенти.

Много от които са наскоро пристигналите в нашия град...

"Едно от нещата, който ни доведе тук е, че Хюстън е много разнообразна. И това е едно от местата, които се чувствам комфортно с децата ми расте,"says Andy кокс, родител.

Andy кокс, който наскоро се премества от Англия в Хюстън, казва, че този район е известен с това е разнообразието и той не изненадан да видя, че повече араби са също пристигащи и пребивават в Байю град.

Така че, когато чу за възможността за ново магнит училище арабски език. Той е всичко за него.

Кокс казва: "Аз съм всичко за него. Аз съм от Англия и аз за моите деца, изучаването на нещо друго и е отворено за нови неща, така че аз съм всичко за него и аз нямам проблем с него."

Но не всеки родител изглежда да е на същата страница, когато става въпрос за предложението...

На HISD в новини блог има някои бързи отговори на идеята.

Един посочва, "ние не трябва да насърчават език, говорен от физически лица от една страна, която насърчава религиозни войни, сирийските закони, чужд Бог и омраза/смърт за всеки, който не вярва, както правят те, главно американци."

Друго лице, пише "Арабски е не един общ език, говорен в Америка"

"Това не е всички хора е това. Не вярвам в това. Това е малко тесен ум,"добавя кокс.

Реалността е, че на Арабската общност се разраства значително, не само в Хюстън, но в Тексас. 2010 преброяване казва, че има близо 2 милиона арабските-американците в Съединените щати.

Хюстън има много силни връзки с Близкия изток, защото всички енергийни компании, разположени тук. Това е една от основните причини, защо има голямо търсене на арабски език да се преподава в училище.

Членовете на HISD съвет ще бъдат тези, вземане на окончателно решение тази седмица.

Ако бъде одобрен, тези врати, които веднъж са били затвори поради бюджетни проблеми, може да скоро отново, този път на нова група от студенти, които сега правят Хюстън дома им. Source:myfoxhouston.com