В лотарията система магнитни отворен избор

- Nov 11, 2014-

На Sheff и о ' Нийл действия 1989 създаване много различни местни семейството общественото образование програма. Сега е време да се търсят възможности. Магнитни отвори, подбрани от лотарията, по-голяма Хартфорд област училище избор офис операция (rsco) отвори в средата на този месец, 40 училища в Хартфорд област на студентите потенциален достъп." Аз наистина мисля, че моите деца, те трябва по-структурирано интензивно предучилищна програма, "каза Каролин, в Южна Уиндзор, майка на един чифт близнаци, които се вписват последните лотария, насочени към Конгреса област образование бюро (CREC) в Bloomfield началното училище. Образование длъжностни лица признават, че това е сложен процес. Следователно те увеличават съобщаването на тези нулеви разходи решение за решаване на проблема и объркване.

"Нашият девиз в CREC е информирано решение и да намерят перфектна добре,", казва Дебра Borrero, директор на училище избор програми. Миналата година, 20 000 деца, прилагани за 5000 места, pre-K през 12-ти клас, в 40 училища. Около половината от тези, които са на CREC в тематични магнит училища, включително и на по-голяма Хартфорд академия на изкуствата и медицинските професии и учител подготовка академия. Останалите са част от отворен избор лотария, където Хартфорд студенти могат да кандидатстват за не магнит обществени училища в крайградски градове и обратно. Първо родителите трябва да проучи възможности в choiceeducation.org и crecschools.org. ", Отделете време да отидете да RSCO панаир, отговарят на всички от нашите представители на училището, да решат," какво е добра тема за моето дете? Има ли детето ми годни тук?'"подсказва Borrero, отбелязвайки предстоящите панаир на 15 ноември в A.I. принц Техническа гимназия в Хартфорд. "След това, отидете в училище, отговарят родителите в училище, гледам красиви стаи, които предлагаме."

Родителите казват, избора на "Предпочитани" е най-трудната част. "Това е много лесно да се прилагат себе си. Това е няколко бързи въпроса и адрес онлайн,"казва Venne. Родителите списък им 5 топ снимки. Borrero казва, "слепи лотарията", администрира чрез състоянието съвет за образование, включва "протоколи", като предпочитанията ви за братя и сестри или деца в някои квартали: "ние се опитваме да се уверите, класните стаи са многокултурна, имате различни етика фонове, социален произход, икономически среди." След прилагане на между средата на ноември и края на февруари, родителите често чакам до април за отговор.

На Venne синове бяха приети в музей академия, училище те сега любов. "Когато кажете на хората, които живеят извън областта, или не са деца още, какво правят моите момчета и възможност, те имат, те са само зашеметени,", казва тя. Borrero вярва системата обслужва "цялата дете", в интегрирана среда, която обещава светло бъдеще: "Вие сте среща деца, които могат да ви мислят различно, защото техните преживявания са различни. Всичко това идва заедно в класната стая на дневна база. Това е невероятно."

За повече информация Гледайте в понеделник Фокс сутрин за CT News.Source:courant.com