Осъществяване A добър загуба: Топлина на образуване и нано структура

- Oct 29, 2014-

Понякога загубата е имат добри перспективи на печалба. Инженери обикновено се стреми да увеличи ефикасността на оборудването в енергия преобразуване загуба свеждане до минимум, но в някои случаи, тези усилия е обратното на. Механично триене, диелектрични загуби и хистерезис може генератор приложение максимизация е поредица от игри и микровълнова предоставя топлинна ефективност, третиране на локализирани тумори, коментира Магнитни частици хипертермия лечението на тумори в близкото. В действителност nano структура осигурява богат сайт топлинните загуби от полезни.


Снимки на различни видове магнитни наночастици
В тяхното преразглеждане Силвио Dutz и Рудолф Hergt от Technische Universität и Photonic институт в Германия, описват как термична обработка е идентифицирано първоначално като медицински инструмент преди 150 години, когато Буш наблюдавани вреди топлина причините за туморните клетки, докато здрави клетки са невредими. Когато наночастиците се използват за разполагане на тази топлина, а не на водна баня, микровълново облъчване или други външни устройства, те предлагат предимството да е в състояние да се движите на тънкостите на тялото на тумор сайта неагресивно за целеви локализирани термична обработка.

Как местните е наномащаб разсейване на енергия?
Така "как локализирани са процес на разсейване на енергия в наномащаб взаимодействия?" попита Sergio Сантос в лаборатория за енергия и нанонауки, ОАЕ и колеги в Политехническия университет де Каталуня Avenida бази и центъра d' Investigacío en Nanociència аз Nanotecnologia в Испания, Университета на Лийдс в Англия и Масачузетския технологичен институт в САЩ. Те определят фигура на заслуги да измерят колко локализирано наномащаб топлинна топлина разсейване процеси, се определят от съотношението на площта на взаимодействието и плътността на енергия, разсеяни.

"Ние показахме, че количеството енергия, разсейва във взаимодействието нито фаза контраста са достатъчно критерии, за да установи дали взаимодействието е силно локализиран," те сключват. Наномащаб взаимодействия, те считат са тези в атомно-силов микроскоп система, но техните заключения показват, че резултатите от тях трябва да предостави вникване в процес на разсейване на енергия в наномащаб динамика като цяло както и.

В термодинамика лечения нагряване се постига поради Атенуатори качества на наночастици, които пораждат топлина, когато облъченото или осветени. Pustovalov от беларуски национален технически университет Astafyeva от Националната академия на науките на Беларус и Jean от Университета на Тюбинген в Германия моделирани оптичните свойства и отопление на Златни наночастици и злато-силициев диоксид наночастици ядро shell в контекста на термодинамика медицинско лечение, използвайки Mie теория. Изчисленията поддържа потенциал за терапевтичната употреба на наночастици и идентифицирани параметри за най-ефективно изпълнение на термодинамика лечение.

Намиране на нови магнитни наночастици материали
През последните години магнитни наночастици хипертермия привлича голям интерес за лечение на тумор. Тук парно е разгърнато от разсейване на топлината чрез хистерезис и релаксация загуби в магнитни наночастици, когато е приложено магнитно поле. Най-често използваните материали са железен оксид, по-специално магнетитът наночастици, които се приготвят от химически маршрути. Но като P & eecute; rigo и колеги в Бразилия посочи в последните хартия "възможността за получаване на наночастиците чрез физически методи, дори чрез рециклиране магнитни съединения, трябва да бъдат преценени."

Те предполагат, че изследванията в жизнеспособността на физически подходи ще отвори нови възможности за получаване на нови материали с подходящи магнитни свойства в сравнение с тези в момента на разположение; и даде благотворно влияние за намаляване на потреблението на нови суровини. Те показват, че NdFeB базирани наночастици, синтериран от насипни сплав също проявяват подходящи имоти за магнитна наночастици хипертермия.

Магнетизъм постижения в медицината
В допълнение може да се използва магнитни наночастици за магнитен резонанс въображаем и насочване чрез магнитно маркиране туморните клетки и това привлича голяма част от проучване в развитието на мултифункционални наночастици където магнитни характеристики са експлоатирани за изображение и диагностика и насочени хипертермална лечение. Валя Сингх и колеги в Индийския институт по технология в Бомбай в Индия отиде една стъпка освен това и успешно използва ефект на загряване от хипертермия за наркотици версия, както и.

"Загуба е нищо друго, освен промяна и промяната е на природата наслада" Марк Аврелий, "Медитация".
В тяхното преразглеждане Dutz и Hergt предоставят задълбочен преглед на научните изследвания в механизмите, регулиращи магнитни наночастици хипертермия, подготовка на наночастици и биосъвместимост тяхната администрация, насочване и клинични приложения. В поставя въпроса "Е наночастици хипертермия обещаваща терапия на тумори?" Dutz и Hergt отговори "Не още!" и се заключи, че основните предизвикателства сега лежат с биологични и медицински изследвания за гарантиране на безопасно целеви администрацията на наночастици.

Но перспективите в областта изглежда добре, което предполага животоспасяващи приложение, което експлоатира топлинните загуби в nanomagnetic системи не е невъзможно. Като Марк Аврелий известният каза в медитациите си, "загуба е нищо друго, освен промяна и промяната е наслада на природата."

Тази статия се появява за първи в нанотехнологията
Source:nanotechweb.org